Att bygga attefallshus

Det finns egentligen tre olika sätt att köpa och bygga sitt attefallshus, antingen gör man det helt själv med en egen ritning och bygger själv från grunden, det andra är att man köper moduler som man sedan monterar ihop själv och det tredje alternativet är att man köper ett helt nyckelfärdigt attefallshus som levereras och monteras åt dig. Med de olika tillvägagångssätten kommer fördelar och nackdelar.

Bygga attefallshus själv

Väljer man att bygga sitt attefallshus själv från grunden så är den största nackdelen att det krävs mer arbete, noggrann planering och en ritning. Man lägger grunden själv, måste åka till bygghandeln och köpa material och måste lägga hela arbetet själv på att få sitt attefallshus på plats. Eftersom att man själv måste göra allt jobb är det lätt att det drar ut på tiden.

Fördelarna med att bygga ett attefallshus själv är att man kan designa det nästan precis som man vill ha det med några undantag för de regler som finns. Man kan själv bestämma hur det ska se ut utvändigt, planlösning invändigt och designa det utifrån de behov man har. Det blir också billigare att själv utföra allt arbete.

Köpa attefallshus som byggsats

Ett annat alternativ är att köpa sitt attefallshus som en byggsats. Man får då husets delar levererade hem till sig och behöver bara sätta ihop dessa delar utifrån den beskrivning och ritning som finns.

Här finns det några modeller att utgå ifrån och man kanske får tumma på en del grejer som man egentligen vill ha och behöver. Man får fortfarande ned kostnaden något när man väljer att montera huset själv men ändå får grovjobbet gjort. Risken är fortfarande att arbetet drar ut på tiden när huset ska monteras.

Nyckelfärdigt attefallshus

Det lyxigaste alternativet där man inte behöver göra något jobb själv är att köpa ett nyckelfärdigt attefallshus. Detta fungerar på samma sätt som ett vanligt nyckelfärdigt hus, det körs hem, lyfts på plats och färdigställs så att det sedan bara är att använda.

Detta är såklart också det dyraste alternativet och det är begränsade valmöjligheter på utseende, planlösning och inredning. Men det går fort från köp till att man har ett färdigt attefallshus att använda.

Vill man dessutom bygga ett attefallshus med källare, så går det även bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s