Hyra ut attefallshus

Om man har en tillräckligt stor tomt för att bygga ett attefallshus så kan det många gånger vara värt att göra det, trots att man själv inte har något behov av ett extra utrymme. Ett attefallshus kan nämligen inbringa bra med extra pengar till hushållskassan då det är ett attraktivt boende att hyra såväl permanent som tillfälligt boende.

Hyra ut attefallshus som permanent boende

Eftersom att man kan bygga ett attefallshus som ett permanent boende så är det också fullt möjligt att hyra ut attefallshuset för just det ändamålet. Ett attefallshus kan byggas med bekvämligheter så som rinnande vatten och värme vilket gör det fullt möjligt att installera både pentry och toalett med dusch. Bekvämligheter som behövs för att det ska vara ett attraktivt permanent boende.

Det är bostadsbrist i stora delar av Sverige vilket gör att det behövs alla extra bostäder som det går och det är hög efterfrågan på privata hyresvärdar. Med en skälig hyra så har man snart tjänat in de pengar som det har kostat att bygga attefallshuset. Det kan även vara uppskattat att ha någon som bor på ens gård när man själv reser iväg på semester. Att det alltid är någon hemma på gården minskar risken för inbrott och man har dessutom möjlighet med hjälp att vattna blommorna.

Hyra ut attefallshus som fritidsboende

Ett annat alternativ är att man bygger sitt attefallshus med alla de bekvämligheter som behövs för ett fungerande boende men att man istället hyr ut det som fritidsboende. Detta lämpar sig om man bor i ett attraktivt semesterområde eller i en stad där det arrangeras populära event. Det kan vara att man bor i Stockholms skärgård eller på västkusten, två stället där det är populärt att semestra på sommarhalvåret. På vinterhalvåret kan man tjäna stora pengar på att ha ett attefallshus i fjällen och hyra ut veckovis under säsong. På så sätt behöver man inte ha någon stadigvarande boende på sin gård men man får samtidigt in en välkommen inkomst till hushållskassan då man ofta kan ta en relativt stor peng för att hyra ut under högsäsong och helger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s